En iyi şalgam suyu Çukurova’da
bulunmaktadır. Adana’nın her sokağında rastgelebileceğiniz şalgam suları
sayesinde Adana’nın kavurucu sıcağından korunabilir ve ekşinin en kırmızı
haliyle ağzınızı tatlandırabilirsiniz. En iyi şekilde üretilen şalgam sularında
siyah havuç ve şalgam kullanılır. Tam mevsiminde toplanan bu sebzeler uygun
koşullarda toplanır ve bol su ile yıkanır. İnce ince doğranan tüm sebzelerin
mayalanması için ekmek içi ya da bulgur unu kepeği kullanılır. Bu işlemden
sonra su ile seyreltilmiş tuz ile buluşturulan sebzelerin ağzı kapalı bir
şekilde kuru ve serin bir yerde 15 – 20 gün arasında dinlendirilir. En iyi
şalgam suyu nasıl üretilir diye merak ediyorsanız, üretilen şalgamın içerisinde hiçbir şekilde
koruyucu madde olmaması da gerekiyor.
Adana Şalgamı
Adana şalgam sipariş konusunda
en çok faaliyet gösteren iller arasında bulunuyor. Çünkü şalgam suyu üretiminde
kullanılan tüm sebzelerin bu coğrafyalarda her mevsim bol bulunması, Çukurova’nın
şalgam suyu konusunda kendisini kanıtlaması için yeterlidir. Adana ilinden
şalgam suyu siparişi verirken, iletişim kurduğunuz markanın, kendini
ispatlaması ve güvenilir olması çok önemlidir. Çünkü doğal yollarla üretilmeyen
şalgam suları, sağlığınız üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir. Aynı zamanda
şalgam suyunun ince ve uzun ağızlı şişelerde bulunması ve şişenin hava almaması
ve şalgam kurulacak suyun çok fazla klorlu olmaması da şalgamın tadı için
oldukça önemlidir.
Yorumlar
Yorum Gönder